Projekti

PROJEKT 1

SPORTko za SVE

 

Projekt koji ima za cilj integraciju djece s poteškoćama u razvoju u redovne sportske aktivnosti. 

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje od 01.10. 2018. do 30.09.2020.

Provedba projekta direktno utječe na dostupnost i korištenje takvog programa za ciljnu skupinu, 40 djece s poteškoćama, te doprinosi njihovom uključenju u zajednicu i integraciju s djecom bez poteškoća što smanjuje rizik socijalne isključenosti.

 

 

cover humanitarna

PROJEKT 2

Humanitarna – sportska priredba SPORTKO POMAŽE

 

Društvenu odgovornost osim cjelogodišnjeg rada s djecom Sportko ispoljava organizacijom humanitarne priredbe.

Humanitarnu priredbu organiziramo u prosincu, uoči Božićnih blagdana. Na priredbi sudjeluju svi naši članovi i polaznici programa, te zajednički pomažemo potrebitim.

 

Dosadašnjih godina pomagali smo članovima Udruge osoba s invaliditetom Imotski, štićenicima dječjeg doma Maestral, te djeci s poteškoćama u razvoju iz centra Slava Raškaj.

 

Roditelji naših malih članova nesebično pomažu i doniraju razne potrebštine (pelene, dječju robu, igračke, šampone, sapune, paste i ostale higijenske potrebštine). Ista donirana sredstva se u kombiju i više osobnih vozila dostave na ruke presretne djece!

 

 

 

PROJEKT 3

OLIMPIJADA Sportkovih članova

 

Olimpijadu organiziramo početkom lipnja, odnosno pri kraju školske godine. Olimpijada je ujedno najposjećeniji event kojeg uz naše redovne članova posjeti još otprilike 4 osobe u pratnji pojedinog člana.

 

Olimpijada je osmišljena kao prikaz naučenih sportskih vještina, te mali sportaši kroz 10 poligona u 2 sata demonstriraju naučene vještine.

 

Kako i priliči, na kraju Olimpijade svaki sportaš osvoji zlatnu medalju, kao priznanje za trud i poticaj za daljnje bavljenje sportom.

 

 

 

Untitled

PROJEKT 4

SPORTSKO LJETO

 

Već dugi niz godina SPORTKO je nositelj i jednog od najmasovnijih projekata u Hrvatskoj, a riječ je o Sportsko – humanitarnom projektu SPORTSKO LJETO.

Na projektu se godišnje okupi i do 1000 sudionika.

S idejom da tijekom ljetnih školskih i studentskih praznika svakom djetetu i mladoj osobi pružimo neku sportsku aktivnost, osmislili smo različite programe.

 

Programi koji su se našli na projektu:

-Dječji sportki kamp

-Kamp za djecu s poteškoćama u razvoju

-Dodgeball turnir

-Međunarodni streetball turnir

-Košarkaški kamp Cibone

-Malonogometni turnir J.N.Tuta

-Biciklijada

 

 

PROJEKT 5

SAJAM SPORTA

 

Projekt kojeg smo inicirali i u partnerstvu s klubovima i udrugama Imotske krajine organizirali, ima za cilj promociju sporta, klubova i udruga koji provode programe s djecom i mladima.

 

Sajam sporta organiziramo u prodajnom centru Park&Shop, centru koji je ujedno i partner na Sajmu sporta. 

Zadnji vikend u studenom svi zainteresirani mogu posjetiti štandove prezentiranih društava, te kroz veliki defile sudionika i pozdraviti članove i natjecatelje pojedinih udruga i klubova.

 
PROJEKT 6

ZDRAVLJE NA PR(A)VOM MJESTU

 

Projekt koji je svojim sadržajem prvenstveno usmjeren na zdravstvenu zaštitu i unaprjeđenje zdravlja kod djece i mladih. Različitim sadržajima i aktivnostima potiče se pravilan rast i razvoj kod korisnika Projekta.

Težnja projekta je povećati broj i trajanje aktivnosti u prirodi.